Избрани Новини

Кухнята за бедни посрещна гости от Гърция

Младежи, водени от архимандрит Хризостом, се запознаха с дейността й

Архимандрит Хризостом (Майдонис), протосингел на св. митрополия на Йерисо, Арнея и Света Гора, който в събота в град Гоце Делчев изнесе открита беседа на тема „Постът - най-древната заповед на Бога“, вчера, в Неделя Месопустна,  посети и Благоевград. Заедно със своя домакин - Негово високопреосвещенство Неврокопският  митрополит Серафим, отслужиха празничната литургия в черквата "Въведение Богородично". С него бяха дошли и 23-ма младежи от Гърция.

След службата в централния храм гостите от Гърция, водени от арх. Хризостом, посетиха черквата "Св.Николай" в благоевградския квартал "Грамада". Те разгледаха черквата и зададоха много въпроси за дейността на Кухнята за бедни. За тях от кухнята приготвиха допълнително пържена пъстърва със зелена салата, за десерт - френска селска торта. Всичко беше много вкусно, със сигурност им се е понравило.
С гостите дежурните в доброволческата кухня приключиха към 15 ч. след което се събраха всички отново за вечерната служба в 16.00 часа. Имаше 20-30 човека, сред тях и хора, ползващи кухнята. Взеха си прошка всички, а сетне се събраха в трапезарията на чаша бяло вино. За всички имаше риба и салата, останали от гостите. Някои от хората донесоха баница, сладки. Получи се чудесно!
"Благодаря на св. Николай, че пак изпрати нужното в точния момент и прекрасни съмишленици, с които човек наистина чуства какво е да има общност!", споделиха от Кухнята за бедни.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)