Избрани Новини

Осъдителни присъди за обвинените в убийството на Николай Радев-Отверката

Осъдени са Николай, Иван и Владимир Карастоянови

Днес, 20.02.2018 г., съдът се е произнесъл по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Кюстендил срещу Николай, Иван и Владимир Карастоянови за умишлено убийство - престъпление по чл. 115, вр. чл. 20, ал. 2 и ал.4 от Наказателния кодекс.

На 11.03.2014 г., в кафе-аперитив „Колата“ в Дупница, Николай Карастоянов – извършител, в съучастие с Иван Карастоянов (негов брат) и Владимир Карастоянов (негов баща) - помагачи, умишлено умъртвили Николай Радев, известен в града с прякора „Отвертката“.

Причина за жестоката разправа била краткотрайна връзка между Николай Радев и Владимира Карастоянова, в резултат на която последвали влошени за дълго време отношения със семейството на младата жена.

Вечерта на инцидента Радев и Карастоянова се срещнали случайно в кафене „Колата“, при което мъжът започнал отново да я обижда. Тя се обадила на баща си с молба да дойде в заведението и да я защити.

Подсъдимият Николай Карастоянов се отзовал на молбата на дъщеря си и тъй като Радев бил известен като ММА спортист, взел със себе си нож с острие около 10-12см. След първоначални взаимни нападки и обидни думи скандалът между тях ескалирал, заплахи и закани се отправяли от двете страни. Не след дълго, за да го подкрепят дошли Иван и Владимир Карастоянови, които носели със себе си метален предмет с дължина около 30см.

На Радев била нанесена прободна рана в коремната област, довела до масивна кръвозагуба, която станала причина за неговата смърт. Тя настъпила в реанимационното отделение на МБАЛ „Св.Иван Рилски“ в Дупница, където вечерта на убийството подсъдимият Николай Карастоянов бил дежурен анестезиолог и единственият реаниматор в онзи момент. Въпреки предприетите реанимационни мероприятия от подсъдимия и неговите колеги, Радев изпаднал в хеморагичен шок, в резултат на което настъпила и смъртта на същия.

С осъдителна присъда на Николай Карастоянов е наложено наказание от петнадесет години „Лишаване от свобода“, на брат му Иван Карастоянов – тринадесет години „Лишаване от свобода“ и на баща им Владимир Карастоянов - девет години „Лишаване от свобода“, които следва да бъдат изтърпени от тях при „строг“ режим.

В днешното заседание съдът е наложил на подсъдимите забрана да напускат пределите на страната и парични гаранции в размер на по пет хиляди лева за всеки.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов