Избрани Новини

Почина Георги Марков - футболна легенда, родом от Струмяни!

Той е бивш национал на България

Съболезнования към близки, роднини и приятели!
Нека почива в мир и да бъде светлина по вечния му път!

Георги Марков е бивш национал на България и настоящ спортен директор на Септември (София). Емблематичният бранител си отиде от този свят само на 46 години.

Кариерата си безкомпромисният защитник започва в родния Пирин (Гоце Делчев), където играе в периода 1990 - 1993 година. Следват три сезона в Ботев (Пловдив), преди да се премести в столицата. Между 1996 и 2000 година Марков е част от Локомотив (София), след което подписва с Левски. Първият му престой на “Герена” е между 2000 и 2003, като за кратко е пратен под наем в турския Трабзонспор.

През 2003-а се връща в “Надежда”, а година по-късно е обратно на “Георги Аспарухов”. Общо за Левски записва 127 мача, реализира три гола и два пъти става шампион и три пъти носител на Купата на България. Сезон 2005/2006 изкарва в гръцкия Ерготелис, след което следва трети престой при столичните “железничари”. Отказва се през 2011-а, на 39 години от футбола и с близо 350 мача в “А” група зад гърба.

За националния отбор на България Марков записва 36 мача, като единственият му гол с фланелката на “трикольорите” е повече от запомнящ се. На 9 юни 1999 година бранителят се разписва във вратата на Англия при домакинското равенство 1:1. Историческият сблъсък на “Армията” е и последният официален двубой на легендата Христо Стоичков с екипа на “лъвовете”, като именно Камата сложи топката на главата на Жоро Марков.

Поклон пред паметта му!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов