Избрани Новини

Кметът Ат. Камбитов: Политическата шизофрения на водачите на БСП-Благоевград!

Искат контрол на проекти, контролирани от Европа, а бягат от политическа отговорност за груби нередности на управлението им

Искането на БСП за създаването на временни комисии за контрол на изпълнението на проекта за ремонт и реконструкция на площад "Георги Измирлиев" и депото в Благоевград, е шизоидна проява на крайно безочливи партийни функционери, които, улисани в  желанието си да правят евтин политически пиар, демонстрират неуважение към благоевградчани, към добрите намерения и усилията на общинското ръководство за развитието на областния център. 

Свидетели сме на истеричните крясъци на политическо безочие. На агресивна политика, зад която се крие къса политическа памет, срамно подценяване на жителите на Благоевград и опити за грубо и безотговорно вмешателство в   работата на общинска администрация. Мълчанието ми до момента бе проява на толерантност към правенето на политики, но когато се разиграват политически циркове на гърба на жителите на този град, съм длъжен да припомня и попитам депутата Бошкилов и компания ?! :

Къде беше БСП и защо не поискаха "Временни комисии за контрол" по време на  оперативните програми преди 2011 година?!.

Защо не упражнихте контрол при изразходването на средствата по проектите за реконструкция на ВиК системата в кварталите „Грамада“, „Баларбаши“ и „Струмско“. Програмата приключи през 2010 година с надвзети 2 350 000 лева, които не бяха върнати в срок. Ние върнахме тези пари, но продължаваме да плащаме и още 1.5 млн.лв. санкция, наложена заради нарушения в програмата. Тези пари са от бюджета на Община Благоевград, т.е пари, които тежат на гърба на благоевградските данъкоплатци.    

Имате ли морално право точно вие да говорите за контрол и къде бяха временните ви комисии, които да контролират изпълнението на програма по ПУДОС за селата Лешко, Логодаж, Церово, за да не се стига до осъждането на община Благоевград да плаща 5 млн. лв. на фирмата, извършила  ремонтните дейности въпреки спрялото финансиране по Програмата за нещо, което даже не работи?! Та нали лидерът Ви Любен Милев по това време беше директор  "Административно правно обслужване" в Общинска администрация.

Защо е допуснал подобни юридически и финансови батаци, които днес да тежат на бюджета на Община Благоевград и на данъкоплатците? Искате временна комисия?! Направете комисия и ревизирайте защо се стигна до тези 8 850 000 лв., които Общината губи от допуснати нередности по програмите преди 2011 година. Това е вашата политическа отговорност и не бягайте от нея!

Искате временна комисия, която да контролира и изпълнението на проекта за депото. Наричам това абсолютно безочие. Години наред Благоевград имаше крещяща нужда от изграждането му. Какво направи управлението на БСП за депото. Абсолютно нищо. Проектът се задвижи едва през 2011 година и бе сред нашите основни  приоритети, които ние доведохме до край. Ще имаме модерно депо за отпадъци. И докато екскметът Паскалев коректно мълчи, днес червени политици с явно къса памет си позволяват да искат да упражняват контрол върху европейски средства, извоювани за Благоевград, към които те нямат никакво отношение и за които нямат никакъв принос ?!    

Да Ви припомня ли къде беше мястото на БСП, когато вашият активен функционер Емил Костадинов беше депутат ?! 

БСП  беше срещу Благоевград и неговите жители ! Умишлено се спря финансирането по проекти за развитието на града, хората въстанаха, събраха се над 15 000 подписа срещу агресивната политика против Благоевград и благоевградчани !

Демонстрираният популизъм на водачите на БСП и исканията за временни комисии са ярък опит да се пречи на работата на общинска администрация и  развитието на Благоевград. И докато ние плащаме старите дългове на управлението им, днес те се опитват нагло да опорочават работата ни, без да подбират средствата и методите за това .  

В Благоевград се усвоиха милиони евросредства по проекти. Минаха десетки проверки на всякакво ниво и община Благоевград няма наложена нито една санкция за неправилно или порочно усвояване на евросредствата. Не на последно място, проверките по разходване на евросредства се извършват от управляващия орган /МРРБ/ от  ОСЕС /Одит на средствата на Европейски съюз/ и Европейска комисия.

Къде сте тръгнали БСП и докъде си мислите ,че ще стигнете ?! Каквото и да правите, правете го така, че да не пречите на благоевградчани да се радват на нов площад, ново депо ,нови блокове, нови улици, нови детски площадки. Не надвишавайте компетенциите и възможностите си, не пръскайте прах в очите на хората, а направете нещо реално, с което да допринесете за развитието на Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)