Избрани Новини

Рожденият ден на НП "Рила" продължава!

В Градската художествена галерия ще се проведе екоработилница

Продължава програмата по повод 26 години от  обявяването на Национален парк „Рила“ за защитена територия. 

Днес от 9:45 часа ученици от IV А клас от ОУ „Димитър Талев“ ще научат за природата на парка с презентации за животните, растенията и птиците, а деца от ДГ „Вечерница“ с екозанимания ще се запознаят с животните рекордьори на териториите на НП „Рила“. От 14:00 ч. презентациите и екозаниманията продължават с ученици от СУ „Иван Вазов“ Благоевград.
Паралелно със заниманията в РИМ-Благоевград днес от 10:00 до 18:00 часа в Градската художествена галерия ще се проведе еко работилница. В заниманията участие ще вземат деца от детските градини, училища, младежи и девойки от ЦНСТ и Защитено жилище за лица с умствена изостаналост. Те ще изработват екохранилки от портокалови кори, картини на животни, обитаващи НП „Рила“ от семена и рамки за снимки от бързосъхнеща глина.
Отбелязването на 26-годишнината на НП „Рила“ е съпътствано и с изложба с рисунки от Четвъртия национален ученически конкурс „Национален парк „Рила“ - познат и непознат“. Експозицията е наредена в залите на Градската  художествена галерия, Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и РИМ-Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов