Доброволците в Гоце Делчев получиха дарение - blagoevgrad.utre.bg

Доброволците в Гоце Делчев получиха дарение

22 февруари 2018, 21:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Гоце Делчев

  Има и компресор с пълно оборудване

 • Снимка:
  Община Гоце Делчев

 • Снимка:
  Община Гоце Делчев

То съдържа облекло - униформени гащеризони, якета и шапки, специални колани

Община Гоце Делчев е сред 39-те общини в страната, които получиха дарение в подкрепа на дейността на своите доброволни формирования. На официалната церемония по предаване на дарението участва зам.кметът на общината Валери Сарандев, който отправи приветствие и благодарност към всички институции, съдействали за осигуряването на това дарение. Цялото дарение е предоставено на НСОРБ от Федералната служба за защита на населението на Конфедерация Швейцария.
Дарението, предназначено за доброволното формирование в община Гоце Делчев, съдържа облекло за доброволците – униформени гащеризони, якета и шапки, специални колани. Освен това в него има компресор с пълно оборудване, който е изключително ценен за нуждите на местните доброволци.
Доброволното формирование в община Гоце Делчев се състои от 10 доброволци, които са напълно подготвени за работа при бедствия и аварии.
Дарението е безвъзмездно. То е организирано и доставено чрез инициатива на Националното сдружение на общините в Република България и с изключителната подкрепа на посолството на България в Швейцария.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета