Избрани Новини

В Разлог представят книгата "Вие сте тук" на Петър Пунчев

Мисия Разлог

23-02-2018, 10:21

Снимка:

Община Разлог

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разлог отбеляза Деня на лозаря

"Красавицата и звярът“ оживяха на площада в Струмица /снимки/

Събитието е от 18:00 часа в читалището

Днес от 18:00 часа в малката зала на читалището в Разлог ще бъде представена книгата "Вие сте тук" с автор Петър Пунчев.
“Вие сте тук!” - на картата на моя живот.
В онази червена точка, знаменце и бод, от които тръгват и се връщат всички мои пътища.
Признавам, Съдбата беше щедра, - дотук и досега. Откри пред мен възможности, за които съм можел само да мечтая. Или дори не бих могъл…
Постарах се, - и аз, - да не я разочаровам, прекачвах се от тротинетка, на колело, и на камион, а после на кола и самолет. И с пионерките пешачих и се срещах с хора.
Каквито има малко.
Не се боях. Бях искрен. Любознателен и на моменти малко плах.
И се опитвам, в тази книга, да разкажа за тези свои пътища през времето.
И ако съм успял то значи, че и вие сте вече тук - в сърцето ми.
                                                    Петър Пунчев
Една дълбоко лична и богато илюстрирана автобиографична книга, която обхваща период от половин век, набразден от събития и обрати, родил таланти, чиито творби ще бъдат сензация и през идните столетия.
Авторът, от първо лице, разказва в нея за някои от тези таланти, за разговорите си, емоциите и страстите от уникалните си срещи с Николай Гяуров, Владимир Висоцки, Мая Плисецкая, Мистер Сенко, Принц Чарлз, Юрий Любимов, Стинг, Джани Моранди и Ерньо Рубик, за революциите в Румъния и войната в Грузия, за пъстрото си детство в раздираната днес от войните Сирия, за юношеството си в несъществуващия вече Съюз на съветските социалистически републики.
За пътуванията си в близки и далечни страни, и за любимата България - от 1960 година - до днес.
“Вие сте тук” е неочаквана среща “под един покрив” със Стефан Стамболов, Кемал Ататюрк, лейди Странгфорд и Пенчо Славейков, оставили дълбока, незаличима следа в родовата памет на автора. Но и с Георги Аспарухов-Гунди, Георги Найденов, най-добрият вратар на столетието, с много други знайни и понякога несправедливо пренебрегвани герои от кръв и плът.
Това е книга за миналото на нашата страна, а това ще рече - и за нейното бъдеще, книга със значителна познавателна стойност, която се чете на един дъх и събужда интерес към знанието.
С предисловие от писателя от български произход, но с европейска слава Василий Димов, популярен с творбите си в Германия, Русия, Грузия и у нас.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов