Избрани Новини

НП "Рила" продължава с честването на рождения си ден

Днес ще има кино и театър

НП "Рила" продължава с инициативите по повод рождения си ден.

Днес студенти по режисура от ЮЗУ „Н. Рилски“ с ръководител доц.Камбурова ще проведат мотивационна среща с екипа,  създал филма „Национален парк „Рила“ и зоната на вечните снегове“.

В Регионален исторически музей - Благоевград ще бъде изнесена постановката „Приключенията на прилепа Дарки“, която ще започне в 15:00 часа. Участват деца от ДЮТ „Щурчо“ към ЦЛТРДБ под ръководството на Юлия Дживджорска.
По повод отбелязването на годишнината на НП „Рила“ ще се проведат Дни на отворените врати на 24 и 25 февруари в Посетителския център за Национален парк „Рила“ в Паничище и Посетителски-информационния  център - Самоков.
Кулминацията в честванията е програмата на 26 февруари, от 11:30 часа в зала „22 септември“. На тържествена церемония ще бъде представен юбилеен филм за „Национален парк „Рила“ и зоната на вечните снегове“. Подготвена е музикална програма, ще бъде подредена и юбилейна експозиция под надслов „Национален парк „Рила“ - ретроспекция“.
Мероприятията по повод 26-годишнината от обявяване на НП „Рила“ за защитена територия“ се организират съвместно с Община Благоевград, Регионалния исторически музей-Благоевград, Регионален телевизионен център - Благоевград, Регионалното управление на образованието - Благоевград, Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов