Избрани Новини

В Банско завършва петата кинопанорама “SNOW CINEMA"

Днес дават филмите "Постоянство" и “Навлизане в две вселени - епопея в Гренландия”

Днес завършва зимното кино в Банско – петата кинопанорама “SNOW CINEMA: филми за ски и сноуборд”. Трети ден от 18:30 часа в киносалона на Посетителския информационен център в Банско (срещу паметника на Паисий и църквата “СветаТроица”) прожектират едни от най-добрите филми за ски и сноуборд, основно от последните две години.

Програмата отразява многообразието на човешкото общуване с природата чрез ските и сноуборда.Тя включва 9 филма от Албания, Австрия, Германия,Италия, Франция, Швейцария и България. Четири от тях са носители на награди от миналогодишния Банскофилмфест. Показани са уникални места за ски и сноуборд в Албанските Алпи (планината Проклетия), Пагагония, Доломитите, Алпите, Кавказ, Олимп, Парнас, Хелмос, планините на остров Крит, Гренландия и още много, много места по четирите краища на света.

Традиционната кинопанорама “Snow Cinema” е емблематично събитие от зимния културен календар на Банско и региона. Организатори са Община Банско и Сдружението “Международен фестивал на планинарския филм”.

Вход свободен!

ПРОГРАМАТА ДНЕС, 24 февруари, събота

18.30-19.36 – “Пoстоянство” (Франция, Швейцария, 2016, ЛоранЖаме, 66’)
https://vimeo.com/ondemand/perseverance
Ришар Амакьор открехва вратата на една непозната и завладяваща вселена – нафрийрайда.Филмът ни пренася в необикновен свят на тренировки, състезания и пътувания до четирите  краища на света. Въпреки контузиите и отчаянието, решителността на Ришар да се върне  и да постигне най-доброто ниво остава непокътната. Защото страстта му към ските и общуването с природата чрез тях е просто безкрайна.
19.38-20.30 – “Навлизане в две вселени – епопея в Гренландия” (Германия, 2016, ЙохенШмол, 52’)
https://www.youtube.com/watch?v=X6W92RnXSJ4
Трима носители на престижнатанаграда “Приключенец на годината” на списанието “National Geographic” (средтях е сестрата на Ерик Макнейър-Лондри, един от миналогодишните официални гости на Банскофилмфест – Сара) предприемат необикновена каякарска мисия в Гренландия. Със ски и кайтове те теглят своите каяци 1000 километра през ледената пустош, а после правят спускане по най-северната река, по която някой някога е гребал.
- Наградата за цялостна реализация в екстремни условия от Банскофилмфест’ 2017.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)