Избрани Новини

По 200 деца на ден карат ски край Разлог

Идват по програмата на БФС "Научи се да караш ски”

Стотици деца карат ски на писта „Кулиното” в Пирин планина този зимен сезон. Всеки ден по 200 малчугани правят своите първи стъпки в любимия си бял спорт, информира kmeta.bg.

„Идват при нас по програмата на Българската федерация по ски – „Научи се да караш ски”. Пристигат от цялата страна, но най-много са децата от столицата София. Работят и двата влека, има 60 сантиметра снежна покривка, условията за ски са перфектни. Голямата писта е с дължина 900 метра, а на малката карат начинаещите скиори”, заяви Илиян Найденов, който е отговорник за съоръженията и поддръжката им на ски писта „Кулиното”.

Ниските цени пък водят и възрастни любители на белите спортове на трасето. Целодневната карта е 12 лева, а за студенти и ученици е само 8 лева. В събота и в неделя полудневните карти са по 8 лева за възрастни и по 6 лева за ученици и студенти.

Преди няколко години община Разлог се зае със стопанисването на пистата и с възстановяването на нейната дейност. Подменени бяха въжетата на влековете, извърши се профилактика на съоръженията, направиха се ремонти. Всяка година се извършват контролни прегледи на техниката, за да се гарантира безопасността и сигурността на туристите.

„За нас най-важно е да дадем възможност срещу достъпни цени възрастни и деца да карат ски в Пирин планина. Гостите ни спят в хотели в общината, хранят се тук, което пък е подкепа за туристическия бизнес. Радващо е, че все повече деца от нашата община практикуват зимния спорт”, коментира кметът на община Разлог Красимир Герчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов