Избрани Новини

С ново облекло са в ТЕЦ "Бобов дол"

800 комплекта работно облекло закупиха по предписание на Инспекцията по труда

800 комплекта работно облекло закупи ТЕЦ "Бобов дол" по предписание на Инспекцията по труда, съобщиха експерти, цитирани от kmeta.bg. Така целият състав от работници и специалисти на централата е оборудван за работа по изискванията за безопасен труд. Всичко платили от дружеството, каза изпълнителният шеф инж.Емил Христов.

Новото работно облекло е от док и с подплати отвътре, така че да издържа при електрозаваръчни работи, както и на други въздействия при специфичната работата в различните отделения на централата. Срокът му на употреба е 3 години. Докато сегашните комбенезони и якета "аварирали" при заваърчни и други технологични работи. Закупени са и над 100 чифта обувки. Работниците сами си ги разменят помежду си според размера, казаха тецаджии. 

В ТЕЦ "Бобов дол" все още няма сключен колективен трудов договор, но всички изисквания на Кодекса на труда и по условията за безопасен труд, както и възнагражденията и стимулирането, а и ваучерите за храна са регламентирани с разпореждане на ръководството на дружеството, каза изпълнителният директор на централата инж. Емил Христов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов