Банско участва в изложението Sajam turizma в Белград - blagoevgrad.utre.bg

Банско участва в изложението Sajam turizma в Белград

27 февруари 2018, 15:31 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Банско

  • Снимка:
    Община Банско

  • Снимка:
    Община Банско

Проведоха се поредица от срещи с потенциални нови бизнес-партньори

Община Банско взе участие в 40-то международно туристическо изложение за туризъм и пътувания Sajam turizma, което се проведе преди дни в сръбската столица. На най-посещаваното и утвърдено туристическо събитие в западната ни съседка участваха над 1140 изложители от 55 държави, а броят на посетителите надхвърли 70 хиляди.

По време на форума представителите на Община Банско и туристическия бизнес проведоха поредица от срещи с потенциални нови бизнес-партньори. Освен с приоритетния ски туризъм, на посетителите бяха представени целогодишното разнообразие от възможности на курорта за природен и приключенски туризъм, на силния летен фестивален туризъм, както и качествените спа и уелнес услуги.
Сръбският туристически пазар традиционно предпочита Банско за индивидуални посещения, както по време на зимния, така и по време на летния отпускарски сезон. Близостта на курорта до гръцките плажове също дава преимущество по време на топлата част от годината, като посетителите от Сърбия и Черна гора са в Топ 10 на държавите по брой на посещенията в планинския курорт.Коментари (1)

Потребител
Боян
Банско се опитва да привлече и сърбите като туристи, което ще бъде добре за региона!
27 февруари, 19:08 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета