Избрани Новини

Картофена гозба и салата от маруля раздаде Кухнята за бедни

Хората чуха и топла църковна проповед на тема Великият пост

И тази неделя (25.2.2018) доброволците от кухнята за бедни към църквата "Св. Николай Чудотворец" в квартал "Грамада" в Благоевград сготвиха за десетки съграждани. Менюто беше гозба с картофи и зеленчуци. Имаше салата от маруля и хляб. Храната бе вкусна и стигна за всички, дошли в храма.

Освен това хората чуха и топла църковна проповед на тема Великият пост, която ги стопли в студения неделен ден. Така освен обедното  меню, всеки отнася със себе си и по нещо, над което може да размишлява и което да го подкрепя в ежедневието му до следващата неделя, когато всички пак ще се съберат.

Ако искате да получите повече информация как може да сте полезни на инициативата, може да отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопска света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград. Необходимо е само желание!

На тези места може и да се осведомите за текущите работилници, които църквата организира - хорово пеене, иконопис, "Неделно училище" и детски журналистически клуб.

Информация за текущите нужди на църквата и кухнята също може да откривате, ако се присъедините във фейсбук групата "Ако си дал на другия".



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)