Избрани Новини

Благоевградски деца участваха в майсторски клас по пиано

Той бе под ръководството на виртуозния пианист професор д-р Ростислав Йовчев

Децата от Школите по пиано към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, участваха в майсторски клас под ръководството на виртуозния пианист професор д-р Ростислав Йовчев.

Днес, в кв. „Вароша”, къща „Музика” бе организиран Майсторски клас за децата от Школите по пиано, с ръководители Златка Таскова-Стойчева и Анита Богданова. В приятелска атмосфера протече гостуването на виртуозния професор. Прочутият пианист запозна малките изпълнители с тънкости и специфики на класическия инструмент-пиано. Той им даде безценни музикални уроци, които ще им бъдат от полза за тяхното развитие в бъдеще.
Ростислав Йовчев е роден в София, той завършва през 1984г. НМА „Панчо Владигеров“ при проф. Атанас Куртев, при който специализира и в двугодишен майсторски клас. Лауреат е на редица наши и международни конкурси. Активно концертира като солист и камерен изпълнител не само в България, но и в Германия, Белгия, Испания, Полша, Унгария, Румъния, Хърватска, Кипър, Турция, Южна Корея, Тунис и др. Участва в престижни фестивали у нас и чужбина. Има многобройни записи за Радио София, Варшава, Берлин и Сарагоса и издадени компакт-дискове. Носител е на “Кристална лира” 2011 на СБМТД в две категории – инструменталисти и музикална критика. През същата година е отличен и със “Златна лира” на СБМТД. През юни 2013г. пианистът получава образователната и научна степен „Доктор“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)