Избрани Новини

"Не се гаси туй, що не гасне“ в навечерието на Трети март в Симитли

Постановката е по текстове на Иван Вазов, Елин Пелин, Никола Вапцаров и други

Премиера на „Не се гаси туй, що не гасне“ в навечерието на трети март в Симитли. Театралната школа при читалище „Св.Климент Охридски“ в Симитли, в навечерието на 140-та годишнина от Освобождението на България, ще запали огъня на промяната.

Постановката е по текстове на Иван Вазов, Елин Пелин, Никола Вапцаров и други, а неин режисьор е изключителният Бранимир Митов. Невероятното превъплъщение на децата от школата ще могат да наблюдават зрителите на премиерната постановка днес от 19:00 часа в Читалище „Св.Климент Охридски“.

Публиката ще се запознае с българските пориви, надежди, страхове и лъкатушения по пътя към Освобождението! Като че ли, в днешните бурни времена ни е нужна малка спирка и вслушване в текстовете, които малките- големи актьори на Симитли пресъздават на сцената.

Патриотизмът на дело изисква безкористна и всеотдайна работа за въздигане на народа и родината. И нашите герои вървят натам! Те искат свобода и полет на духа! Искат възвисяване на душата....Избавяне на тялото от материалния свят и освобождение на собствената си душа!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов