Избрани Новини

Богата празнична програма за Трети март в Благоевград

С тържествен концерт започват честванията

Честванията по повод Националния празник на България - 3 март започват с празничен концерт. Събитието ще се проведе в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ днес от 18:30 часа.  Участие ще вземат Смесеният хор „Ален Мак“, Градският детски хор, КМО „Пирински звуци“, ВА „Езерец“, ДФГ „Джумайчета“ и ДТС „Вихрен“. В концерта ще се включат още Пиринският  танцов ансамбъл и Студентският фолклорен ансамбъл към ЮЗУ „Неофит Рилски“ - Благоевград. Режисьори на спектакъла са професор Николай Цветков и доц. Георги Гаров.  
В навечерието на 140-та годишнина от Освобождението на България от турско робство, жителите и гостите на Благоевград ще станат част от една патриотична възхвала на историята и действията, довели до свободна България.
Отбелязването на 140 години от Освобождението на България включва и изложба под надслов „...И от век на век...“. Експозицията ще бъде официално открита в 11:00 часа днес във фоайето на Регионалния исторически музей-Благоевград. В изложбата ще бъдат представени оригинални веществени, документални, снимкови и печатни материали, съхранявани във фонда на музея. Акцент в експозицията ще бъдат автентични вещи и документи на опълченци от Пиринския край.
От 11:30 часа в зала "Изкуство" на Регионалната библиотека „Димитър Талев“ - Благоевград ученици от 2-ри клас от СУИЧЕ ще представят рецитал под надслов „3ти март - свята дата“.  Ще бъде представена и мултимедийна презентация, свързана с Освобождението.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов