Центърът за социална рехабилитация и интеграция в Банско е с увеличен капацитет - blagoevgrad.utre.bg

Центърът за социална рехабилитация и интеграция в Банско е с увеличен капацитет

03 март 2018, 13:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

 • Снимка:
  Община Банско

Увеличението е двойно - от 15 на 30 души

Министерството на труда и социалната политика одобри искането на Община Банско за увеличаване на капацитета на социалните услуги, предоставяни в Центъра за социална рехабилитация и интеграция  - Банско от 15 на 30 души. Услугите включват консултации, терапия, различни видове обучение и рехабилитация, предоставяни от работещите там логопед, психолог, трудотерапевти, рехабилитатор и социален работник.
„Защо е важно обществеността да е информирана за дейността на центъра?” - коментира увеличението на капацитета кметът Георги Икономов. „Това е социална услуга на територията на община Банско, която предоставя достъп на всички граждани, независимо дали са деца или възрастни, независимо дали са с трайно увреждане или не, до услугите на логопед, психолог, рехабилитатор и социален работник. Важно е отново да подчертая, че работещите в центъра професионалисти, предоставят своите умения не само на хората в неравностойно положение и тези с увреждания, макар че те имат най-голяма нужда от специализирана подкрепа. Всеки друг гражданин също може да се възползва от тези услуги – независимо дали става въпрос за дефект в говора при децата, за необходимостта от психологическа консултация или извършването на рехабилитация. За децата до 18 годишна възраст, както и за социално слабите лица, услугите за напълно безплатни” допълни той.
Екипът на центъра има за цел да подкрепя индивидуалното развитие, поддържане и придобиване на нови способности и самостоятелност на лица с различни вид и степен на увреждане, както и подкрепа на хора от рискови групи чрез целенасочени дейности за интеграция и превенция на социалното изключване. Специалистите работят с убеждението че всеки човек е в правото си да живее живота си пълноценно, достойно и независимо, помагайки им открият своите запазени ресурси.  Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета