Избрани Новини

Община Струмяни отдаде почит на загиналите за свободата на България

Проведоха се тържества по повод 140 години от освобождението на България от турско робство

Тържествата по повод 140 години от освобождението на България от турско робство събра ученици, учители, общинско ръководство, партийни представители, членове на пенсионерски клубове, читалищни дейци и десетки жители и гости на община Струмяни. Всички те за поредна година отдадоха почит пред паметта на хилядите знайни и незнайни герои, дали живота си за освобождението на Отечеството ни.
По традиция празнични церемонии се проведоха на площадите в с.Струмяни, с.Илинденци и с.Микрево, който започнаха с издигане на българското знаме под звуците на химна на Република България „Мила Родино“ в изпълнение на духов оркестър и поднасяне на венци пред паметниците на геройски загиналите за Освобождението.
Възпоменателната церемония по повод „3-ти март“ – Националният празник на България, в с. Микрево бе съпроводена с празничен патриотичен концерт в препълнената зала в сградата на НЧ „Братя Миладинови“, специално подготвен от учениците на СУ “Св. Паисий Хилендарски“. С български народни танци, патриотични песни и стихотворения възхваляващи героичния подвиг, великото дело на опълченците и славното минало на нашия народ учениците зарадваха и очароваха всички присъстващи.
Кметът на община Струмяни Емил Илиев поздрави всички гости на празника и произнесе трогателно слово, припомняйки славния подвиг на националните герои, защото трябва да знаем, помним и предаваме историята на нашия велик народ, да възпитаваме децата си в дух на родолюбие и да носим националната гордост в душите си!

Вечна слава и дълбок поклон към всички безсмъртни и велики герои, отдали живота си за свободата на България!



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)