Избрани Новини

Пробегът на мира премина през улиците на Благоевград

Председателят на сдружение "Пийс рън България" изнесе кратка лекция

Пробегът на мира, премина през улиците на Благоевград и финишира в сградата на Център за личностно и твоческо развитие на децата на Благоевград. Пред ученици и граждани председателят на сдружение "Пийс рън България" изнесе кратка лекция за историята и целта на събитието, също така заедно с присъстващите гости пяха и рецетираха. Всеки имаше възможност да подържи факела и да си направи снимка за спомен.
Пробегът на мира (през 2005-2012 г.известен още като Световен пробег на хармонията) е международна щафета, символизираща всеобщия стремеж на човечеството към по-мирен свят. Провеждан вече трето десетилетие, в момента пробегът е най-мащабната и най-продължителна масова проява, посветена на мира.
За първи път в 31 годишната си история „Световният пробег на мира“ започна от България. Пробегът преминава през 155 държави и се изминават над 600 000 километра. Това прави приблизително 15 обиколки на Земното кълбо. Част от популярните факлоносци през годините са Нелсън Мандела, Папа Франциск, Папа Йоан Павел II, спортните легенди Мохамед Али, Карл Люис, Пол Тергат и много други знаменитости.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов