Сънародниците ни в Босилеград честваха Трети март - blagoevgrad.utre.bg

Сънародниците ни в Босилеград честваха Трети март

03 март 2018, 11:33 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    БНР

Много босилеградчани ще са днес в Кюстендил за тържествата

Сънародниците ни в Босилеград отбелязаха снощи 140 години от Освобождението на България от турско робство, съобщи за БНР председателят на  културно-информационния център „Босилеград” Иван Николов. Съорганизатор е  Столична община.

Десетки сънародници се събраха в салона на културно-информационния център в Босилеград за тържеството по повод 140 години от Освобождението на България. В програмата рецитал изпълни актрисата Василка Сугарет, вокални изпълнения на патриотични песни на Константин Янков, солист от Софийската опера.

Програмата е част от календара на културните събития на Столична община, раздел "Български общности в чужбина". Беше прочетено поздравително писмо от вицепрезидента на България Илияна Йотова, в което тя пише:

"Независимо къде се намираме по света, има една дата 3-ти март, която ни обединява. Днес честваме най-ценното за един народ - свободата".

Много босилеградчани ще са днес в Кюстендил или други български градове, за да се включат в тържествата по повод 3-ти март.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета