Постен обяд раздаде кухнята за бедни - blagoevgrad.utre.bg

Постен обяд раздаде кухнята за бедни

05 март 2018, 08:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Кухня за бедни

Леща с праз и гъби получиха десетки хора

Тази неделя (4.3.2018) доброволците от кухнята за бедни към църквата "Св. Николай Чудотворец" в квартал "Грамада" в Благоевград сготвиха топъл обяд за десетки съграждани. Менюто включваше леща с праз и гъби и зелева салата с моркови. Хляб имаше достатъчно. А топъл чай стопли понамокрените от дъжда хора.

Освен това хората чуха и топла църковна проповед. Така освен обедното  меню, всеки отнася със себе си и по нещо, над което може да размишлява и което да го подкрепя в ежедневието му до следващата неделя, когато всички пак ще се съберат.

Ако искате да получите повече информация как може да сте полезни на инициативата, може да отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопска света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград. Необходимо е само желание!

На тези места може и да се осведомите за текущите работилници, които църквата организира - хорово пеене, иконопис, "Неделно училище" и детски журналистически клуб.

Информация за текущите нужди на църквата и кухнята също може да откривате, ако се присъедините във фейсбук групата "Ако си дал на другия".Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета