Избрани Новини

Фолклорни надежди от Благоевград триумфираха в София

Благоевград Лайф

05-03-2018, 11:36

Снимка:

Д.Тренчев

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фолклорен хоров концерт ще зарадва благоевградчани

Участваха в радио конкурса "Млади фолклорни таланти"

Две детски формации от Благоевград триумфираха на традиционния концерт на лауреатите на радио конкурса "Млади фолклорни таланти" на предаването "Рано в неделя" по програма Хоризонт на българското национално радио, съобщи фолклористът Димитър Тренчев. Той посочи, че концертът се е провел в култовото Първо студио на БНР, а на младите фолклорни таланти е акомпанирала камерна група от оркестъра за народна музика на БНР в състав: Недялко Недялков - кавал, Пейо Пеев - гъдулка, Ангел Димитров - тамбура и Иван Цонков - тъпан.
"Фолклорна група "Веселина" на музикалния педагог Веселинка Боянова беше наградена с професионален аудио запис в БНР, а децата от инструментално-певческата група "Сеньо Артис", които са възпитаници на музиканта от оркестъра за народна музика на БНР Иван Цонков и майка му народната певица Стойка Германова, бяха удостоени с покана за участие в детския фолклорен фестивал "Пиленце пее", лично от директора на фестивала народната певица Светла Караджова - солистка на световно известния квартет "Славей" и дъщеря на легендата на народната песен Надка Караджова.", уточни Тренчев характерът на наградите, получени от фолклорните надежди на гр. Благоевград.
Фолклорният специалист, който от години следи най-масовия детски фолклорен конкурс, с нескрита горчивина отбеляза, че талантите на Благоевград са били единствените представители на Пиринската фолклорна област в отминалото 18-о конкурсно издание и днешния лауреатски концерт.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов