Ало измамници отмъкнаха от благоевградчанка 4 000 лева - blagoevgrad.utre.bg

Ало измамници отмъкнаха от благоевградчанка 4 000 лева

07 март 2018, 16:17 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    МВР

    Образувано е досъдебно производство

Непознат мъж й се представил за полицейски служител

В 01 РУ-Благоевград е получен сигнал от 78-годишна жена от Благоевград за това, че около 15:30 часа на същата дата, чрез телефонно обаждане от мъж, който се представил за полицейски служител, й е поискана парична сума под предлог, че съдейства за залавяне на телефонни измамници. На потърпевшата е нанесена щета на стойност около 4 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.
ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.  
При провеждането на полицейски операции няма практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.
За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета