Избрани Новини

Йълдъз излиза на сцената на Blagoevgrad Blues&Jazz 2018

Музикалното събитие е в19:00 часа на 30-ти март

Изненадата в четвъртото издание на Blagoevgrad Blues&Jazz 2018 e един от най-популярните изпълнители на джаз в България. Дебютът ѝ като джаз-певица е в известния по онова време столичен джаз клуб „Операта“ с квартета на Марио Станчев.
Първата ѝ голяма изява е като солистка на Биг бенда на БНР с диригент Вили Казасян. Първото ѝ участие на световен фестивал е през 1981 г. на фестивала в Хюстън, САЩ. Гласът ѝ звучи в спектакъла на Нешка Робева „Два свята“, във филмите „АкаТаМус“ и „Мера според мера“ на режисьора Георги Дюлгеров, „Лабиринти“ - режисьор Анри Кулев, а също в много анимационни и документални филми.
Сред имената, с които Йълдъз Ибрахимова работи, са Антоан Ерве, Иво Папазов-Ибряма, Жан Луи Лоньон, Петер Ковалд, Антони Дончев, Васил Пармаков, Зина Паркинс, Кристоф Хаберер и др. Има реализирани проекти със Симфоничния оркестър на Българското национално радио, Президентския симфоничен оркестър, Симфоничния оркестър на Измир, Симфоничния оркестър на Истанбул (Турция), Петербургската филхармония и други.
Този път Йълдъз излиза на сцената на Blagoevgrad Blues&Jazz 2018 заедно с Биг Бенд-Благоевград. 30 март, 19:00 часа, зала "Орфей", парк "Македония"! Билети и карти на касата на зала "Яворов" и в мрежата на Еventim!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов