Избрани Новини

Празничен осмомартенски концерт се състоя в Бабяк

Залата на читалището едва побра жителите

Празничен концерт на връх 8 март – денят на майката и международния ден на жената се състоя в народно читалище „Пробуда-2011“ - с. Бабяк.
Залата на читалището едва побра жителите на китното селце. На сцената се изявиха талантливите самодейци при читалището и гост изпълнителите от Банско „ Банска младост“, които бяха аплодирани през цялото време. Участие взеха мъжката и женската фолклорна група, солисти и дуети и женска фолклорна група от с.Кузьово, които огласиха залата с автентичното си фолклорно пеене.
За първи път в празничната програма участваха и младите танцьори към местното читалище с ръководител Мариета Попадиина. С позитивен и силен дух младите танцьори взривиха публиката с танците, които представиха на сцената пред своите родители ,близки и съселяни. Колоритният концерт бе подарък за всички майки и жени на село Бабяк от секретаря на читалище „Пробуда-2011“ Шемедин Бъсков. Осмомартенсият концерт завърши с кръшно хоро под звуците на самодейния оркестър.
Специални гости на организираното тържество бяха ст.експерт „Хуманитарни дейности“ при общинска администрация-Белица Крум Попов и читалищни деятели при НЧ “Георги Тодоров -1885“ - Белица. Представителите на общината и читалището в Белица се почувстваха поласкани от специалното и сърдечно внимание с което бяха удостоени



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)