ОДМВР - Кюстендил отчете дейността си през 2017 година - blagoevgrad.utre.bg

ОДМВР - Кюстендил отчете дейността си през 2017 година

09 март 2018, 20:09 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    МВР

  • Снимка:
    МВР

Разкриваемостта е увеличена с 10.44 пункта

Директорът на ОДМВР  Кюстендил старши комисар Елиан Самболийски  отчете дейността на дирекцията за работата през 2017 г. На годишния анализ присъстваха старши комисар Благородна Макева – зам.директор на ГДНП, зам.директорът на ГДГП  старши комисар Светослав Манолов, зам.окръжният прокурор Ангел Байрактарски и директорът на РДГП - Кюстендил комисар Васил Митов.

Добрите  резултати  на дирекцията в противодействието на криминалната престъпност се дължат на създадената организация в оперативно-издирвателната дейност. Разкриваемостта в ОДМВР е увеличена с 10.44 пункта, като едновременно с това е налице намаление в динамиката на криминалната престъпност с 11.1 % спрямо 2016 година. Намаление се отчита и в динамиката на икономическата престъпност – с 22.95 %, при която разкриваемостта е увеличена с 1.3 пункта.

Престъпленията против собствеността на гражданите бележат снижение, което се очертава като тенденция през последните години. При кражбите се отчита значително снижение  в сравнение с предходната година. Мерките по предотвратяване, пресичане и разкриване на домовите кражби, както и по  кражбите от каси в региона, дадоха резултат, който факт доведе и до намаление на динамиката на този вид криминални престъпления. Работата по неразкритите  престъпления продължава активно.

Постигнати са добри резултати и по противодействието на наркоразпространението в региона – над  80 % от регистрираните престъпления са разкрити. Над 61 %  е разкриваемостта на извършените през 2017 г. грабежи. Посегателствата над МПС бележат спад, като едновременно с това разкриваемостта е увеличена  с над 2 пъти - 26.67 %, спрямо 10.53 % за 2016 година. Добри резултати са отбелязани и по противодействието на нерегламентираната търговия с акцизни стоки.

По време на отчета заместник окръжния прокурор благодари на служителите на ОДМВР-Кюстендил за умението им да работят в екип и посочи, че постигнатото добро взаимодействие между институциите винаги дава и добри резултати.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета