Избрани Новини

Къщи за гости със СПА никнат край Разлог

Вече са построени десетки жилищни сгради за отдих на туристите

Районът край Разлог става все по-привлекателен за инвеститори в областта на туризма. Не спира интереса на бизнесмени, които влагат средства в изграждане на къщи за гости. Местата за настаняване на туристите никнат като гъби, много от тях са до пътя Банско-село Баня, други пък са в местността Бойков рид, информира kmeta.bg.

Вече са построени десетки жилищни сгради за отдих на туристите. Община Разлог почти всеки ден одобрява Подробни устройствени плана за вдигането на нови къщи за гости в района. Все по-често се налага общината да изготвя ПУП-ове за изменение на регулацията на поземлени имоти. Условията към бизнеса са да не се вдигат много високи сгради и да осигурят много зеленина край постройките. Почти винаги максималната височина е 10 метра височина, а плътността - до 30%. В някои от базите за отдих ще бъдат направени и модерни СПА центрове.

"Напливът на инвеститори към тези места е оправдан, тъй като те са облагородени – има ток, вода, канализация. Наблизо са ски зона „Кулиното” и модерният голф комплекс, а ски центърът на Банско е на 5-6 километра”, твърдят от общината.

„Наша стратегия е да не позволим никъде в населените места презастрояване. Внимателно преценяваме всяко едно инвестиционно намерение. Следим спазването на всички параметри по строителството, за да не допуснем отклонение в нормите", уточни кметът на Разлог Красимир Герчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)