Избрани Новини

"Орисниците" на Катя Кирянова заплениха Благоевград

Поетесата представи първия си роман "В нощта на орисниците"

В сърдечна и задушевна обстановка писателката от Петрич Катя Кирянова представи в Благоевград новия си роман "В нощта на орисниците". Събитието се състоя в красивата зала на централната библиотека на НЧ "Н.Вапцаров". На срещата бяха много нейни колеги-литератори, приятели и почитатели не само от областния център, но и дошли специално да я почетат от Петрич и Сандански.

Книгата беше представена от литераторката Красимира Кацарска, председател на Творческо обединение "XXI век", а след нея взеха думата дошлите в залата, за да поздравят авторката с първия й роман, за да разкажат за срещите си с нея и творчеството й. Беше й връчен поздравителен адрес от Сдружение "Движение Ние-жените". Катя получи много подаръци, цветя и поздравления.

А тя почерпи с обич и благодарност дошлите на срещата с погачи, направени собственоръчно. Защото освен с поезията и прозата, с милосърдието и добрите жестове към деца и възрастни тя е известна й като майстор-кулинар.

И не случайно приятелите й твърдят, че за всичко я бива - и баница да омеси, и текст на песен да завърти така, че по цяла България да я пеят!

Поетесата Катя Кирянова е родена на 29 октомври 1947 година в Петрич. Завършва детска педагогика в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Омъжва се в Марикостиново, където работи като учителка и директор на детска градина. През последните 10 години преди пенсионирането е директор на училище „Европа“ в Петрич. Автор е на 47 книги, от които 21 за деца, както и на текстове за над 300 песни. Кирянова е един от създателите на фестивала „Пирин фолк“ в град Сандански. Над 90 нейни песни са участвали в конкурсните програми на фестивала, печелили са награди и са се превръщали в хитове. Над 300 нейни песни се пеят от български и македонски певци. Има много награди от национални и международни литературни и песенни конкурси.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов