Осигурени са над 5 млн. лева за изграждане на депото край Бучино - blagoevgrad.utre.bg

Осигурени са над 5 млн. лева за изграждане на депото край Бучино

12 март 2018, 21:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

Проектът ще се финансира поетапно до общата сума от 17,5 милиона лева

Вече има решение на ПУДООС за отпускане на над 5 млн.лева за изграждането на Регионалната система за управление на отпадъците край благоевградското село Бучино. Проектът ще се финансира поетапно до общата сума от 17,5 милиона лева. Останалите 5,8 млн. лв. ще бъдат осигурени от Министерството на финансите, съобщи кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.
„Важно е, че има решение, което ни гарантира финансовия ресурс и с пълна сила вървят строителните дейности. Работи се, амбицията ни е в срок да довършим депото. Надяваме се, че в края на август, най-късно в началото на септември, то ще бъде готово”, заяви на пресконференция кметът на община Благоевград - д-р Атанас Камбитов.
Той съобщи, че до дни община Благоевград стартира и реализацията на проект по трансгранично сътрудничество с Гърция. Ще бъдат монтирани помпи в зелените площи. Досега, в най-горещите месеци юли и август, поливането на зеленината в Благоевград се осъществяваше с помощта на цистерни, което бе много скъпо и се харчеха доста пари.
Сега с тези помпи ще се икономисат средства, като спестените пари ще се насочат за цялостното измиване на града.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета