Избрани Новини

Майсторски умения ще покажат шофьорки в Благоевград

Дамско рали "На високи токчета" ще се проведе днес

След петгодишно прекъсване Община Благоевград и Автомобилен спортен клуб „Диамо” възраждат традиционното състезание „Дамско рали”, посветено на дамите в най-женския месец от годината – март.

Автомобилното шоу ще се проведе днес на площад „Македония” от 10,00 часа. Този път то ще премине под мотото „Дамско рали на високи токчета”. Високите токчета, разбира се, не са задължителни. Задължителни обаче са шофьорска книжка и технически изправен автомобил за всички жени, които пожелаят да демонстрират майсторско управление.

Участие ще вземат всички дами, които обичат да шофират, без възрастови ограничания. За автомобилната надпревара ще пристигнат участници от цялата страна, както и от съседните държави Гърция и Македония.

Община Благоевград и Автомобилен спортен клуб „Диамо” са подготвили купи, грамоти и много награди за победителите.

„Дамско рали на високи токчета” ще разчупи стереотипите и ще докаже, че дамите зад волана са също толкова добри шофьори, колкото и мъжете.

Състезателните екипажи ще се състоят от пилот и навигатор. Те ще бъдат разделени в два класа според кубатуратата на двигателя на автомобилите. Екипажите ще демонстрират майсторско управление в три етапа по приложени схеми. 

Възроденото автомобилно шоу обещава атрактивни демонстрации и добро настроение. Дамското рали е подкрепено и от Българската федерация по автомобилен спорт.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)