Избрани Новини

Бобец със салатки приготвиха доброволците от Кухнята за бедни в Благоевград

Всеки желаещ може да се включи и да помогне на кухнята и доброволците

Тази неделя (11.3.2018) доброволците от Кухнята за бедни към църквата "Св. Николай Чудотворец" в квартал "Грамада" в Благоевград отново сготвиха топъл обяд за десетки съграждани. Менюто включваше боб, салата от маруля и картофена салата. Включиха се прекрасните помощници от Алтернативи Интернешънъл.
И понеже добротата винаги поражда добро, всеки път се намират нужните за дежурството хора и винаги храната става вкусна. Затова и нуждаещите се идват всяка неделя. Наистина, свещеник отец Светослав Кючуков благославя сготвената храна, но и всички продукти, които се използват, са благословени.
Отец Светослав проведе сърдечна беседа с бедните, този път направо на двора пред църквата и сподели, че хората са имали въпроси по темата.

Така освен обедното меню всеки отнася със себе си и по нещо, над което може да размишлява и което да го подкрепя в ежедневието му до следващата неделя, когато всички пак ще се съберат.

Ако искате да получите повече информация как може да сте полезни на инициативата, може да отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопска света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград. Необходимо е само желание!

На тези места може и да се осведомите за текущите работилници, които църквата организира - хорово пеене, иконопис, "Неделно училище" и детски журналистически клуб.

Информация за текущите нужди на църквата и кухнята също може да откривате, ако се присъедините във фейсбук групата "Ако си дал на другия".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов