Избрани Новини

Радослава Чеканска присъства на първа копка в Дупница

Започва мащабният проект за реконструкция на ж.к. "Бистрица”

Народният представител от ГЕРБ Радослава Чеканска, кметът на Дупница инж.Методи Чимев и собственикът на фирмата-изпълнител дадоха старт на мащабния проект за реконструкция на ж.к. „Бистрица” в Дупница. Първата копка по проекта бе направена в района на жилищния квартал, а преди това бе отслужен водосвет за здраве и благополучие от отец Георги Паликарски.

На тържественото събитие присъстваха зам.кметовете Крум Милев, Красимир Георгиев и Олга Китанова, председателят на ОбС-Дупница Емил Гущеров, съветници, екипът по проекта и жители на квартала.

Над 10 млн.лв. са реално инвестициите до този момент в най-големия жилищен квартал на града. "5 млн.лв. са парите само за надземната инфраструктура, и отделно още толкова за подмяна на водопровод и канал. Много е важно да се знае, че това е първи етап от ремонта на квартала, като тук са предвидени още дейности и след това. На мястото, на което сме сега, ще бъде изградена и детска градина, както и обособен площад за квартала. Държа да отбележа отново, че в следващите месеци ще има много несгоди и проблеми, но призовавам гражданите да проявят търпение. Няма как без това, ако искаме да имаме напълно обновен квартал с асфалтирани улици, пешеходни алеи, зелени площи, паркинги, детски площадки и спортни съоръжения", заяви инж.Чимев. Кметът разкри, че в района ще бъде изграден и параклис, но мястото в момента се обсъжда с отец Георги.

Мащабният проект е по ОП „Региони в растеж” и е на стойност над 5 млн. и половина. Проектът се реализира с подкрепата на правителството, а срокът на изпълнение е до месец септември тази година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов