Безработни се учат за озеленители в Симитли - blagoevgrad.utre.bg

Безработни се учат за озеленители в Симитли

13 март 2018, 18:30 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Симитли

    Обхванати са 60 безработни

Обучават се и за работа с компютър

Безработни от Симитли ще се обучават за работа с компютър и озеленяване, съобщиха от пресцентъра на Общината. Ще бъдат обхванати 60 безработни лица от рискови групи. Те ще се обучават по професиите „Оператор на компютър”- 20 човека и „Работник в озеленяването”, специалист „Озеленяване и цветарство”- 40 безработни лица. От вчера започнаха обученията, а специфичните цели са: Определяне на търсени професии, приоритетно в общините с висока безработица, въз основа на анализ на търсенето и предлагането на работна сила; Инвестиране в умения за постигане на по-добри социално-икономически резултати; Съобразяване на придобиваните умения с конкретните потребности на работодателите.

По проекта е подсигурена субсидирана заетост на 10% от успешно завършилите обучението за 3 месеца при работодател, който в случая е Община Симитли. Най-големият партньор по проекта е Община Симитли, която осигурява компютърен кабинет за обучението и други класни стаи.

Обученията са по проект „Хоризонти-3” съвместно с КТ „Подкрепа”, финансиран от Национален план за действие по заетостта (НПДЗ), с цел засилване на установения социален диалог. Обученията ще бъдат до месец май.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета