БФС промени деня и часа на срещата "Славия" и "Пирин" - blagoevgrad.utre.bg

БФС промени деня и часа на срещата "Славия" и "Пирин"

14 март 2018, 20:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ОФК "Пирин"

Ръководството на ОФК "Пирин" ЕООД Благоевград категорично възразява

По повод промяната на деня на футболната среща от 26-тия кръг на първенството на Първа лига между ПФК Славия София и ОФК Пирин ЕООД Благоевград, а именно да се проведе на 19.03.2018 от 17:30, а не както е по програма на 17.03.2018 от 12:30, ОФК Пирин ЕООД Благоевград категорично възразява и изпрати писмо до ръководството на БФС. Ето го дословно:

"До Председателя на БФС г-н Борислав Михайлов

Възражение
От ОФК Пирин ЕООД Благоевград

Уважаеми колеги,

Във връзка с решението на СТК на БФС от 14.03.2018, срещата от омяна, продиктувана от неясни, поне на нас, мотиви.
В нито един момент през последните 24 часа, никой служител в ОФК Пирин ЕООД Благоевград не е бил информиран или допитан от страна на ПФК Славия София, отбор с който винаги сме имали отлична комуникация, за така наречената „молба“ до СТК на БФС.
Напомняме Ви, че през изминалата седмица, ОФК Пирин Благоевград изигра 3 мача в рамките на 7 дни, като един от тези двубои бе изигран в условия, които бяха идентични на отложения мач на ПФК Славия София в Русе.
Отлагането на нашия мач, също така, води до негативни и сложни логистични, организационни и чисто спортни последствия, като:
1. ОФК Пирин е излъчил двама основни национални състезатели, които по същото време трябва да се на лагер сборове със съответните си отбори.
2. Треньорският щаб на клуба вече трети ден води специална подготовка за предстоящата среща и режимът на състезателите е настроен на спецификите за изиграването му в събота от 12:30.
3. Платен и запазен е хотел за предмачов лагер, който не е възможно да ангажираме за новите дати. Губим средства от неустойки.
4. Последно, но най-важно, близо 100 привърженика на Пирин са организирали екскурзия до София за Събота, като тази промяна, която вкарва двубоя в работно време, автоматично принуждава 90% от тях да не подкрепят отбора.

Нелогично и крайно обидно е, че за това ,надяваме се не крайно решение на СТК на БФС, не бяхме попитани или уведомени предварително. Не са ни известни и мотивите, които налагат така взетото решение.
Искрено се надяваме решението да бъде преразгледано и двубоят от 26-ти кръг на първенството на Първа Лига между ПФК Славия София и ОФК Пирин ЕООД Благоевград да се проведе както е по програма на 17.03.2018 от 12:30.

С уважение ОФК Пирин ЕООД Благоевград"Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета