Избрани Новини

Деца с увреждания карат ски в Банско

Инициативата е на ски училище Юлен и Сдружение "Паракидс"

Десет деца с увреждания се спуснаха по пистите в ски зоната над Банско. Те караха с адаптирана ски екипировка, която се нарича Sitski. Цената на един такъв уред е около 5000 евро. По снежните склонове малчуганите бяха придружени от специално обучени за тази цел инструктори от ски училище Юлен и Сдружение "Паракидс".
"Целта е децата с увреждания да имат равен достъп до планината и зимните спортове. По този начин те намират не само нови приятели, а и се учат да бъдат по-самостоятелни и смели в живота. Понякога дори родителите се изненадват на какво са способни децата им", разказва Бояна Коцева, докторант в НСА и ски инструктор от Сдружение "Паракидс".   
12-годишният Любо Михайлов страда от детска церебрална парализа. На пистата той бе придружен от Бояна Коцева, ски интруктор към "Паракидс" и Мартин Карачоров, професионален инструктор към Юлен. Реакцията на Любо след спускането по пистата беше кратка: "Много готино, искам пак!"  
Инициативата е на ски училище Юлен и Сдружение "Паракидс" в партньорство с израелската фондация EREZ. "Паракидс" предоставят адаптирана спортна екипировка и търсят максимално разнообразие в спортните дейности за деца с различни увреждания. Юлен АД ги подкрепя в това начинание и предоставя обучен за тази цел персонал и екипировка, а "Болкан Холидейс" предоставя преференциални цени.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов