Избрани Новини

ТЕЦ "Бобов дол" спря на 100%

Това се прави регулярно - няма авария или технически проблем

Напълно спря работа от 1 ч. тази нощ ТЕЦ "Бобов дол", съобщи шефът на дружеството инж. Емил Христов, пише kmeta.bg. Това се прави регулярно - не става въпрос за авария или технически проблем, поясни той. Пътуващи по направлението Кюстендил - Дупница с учудване забелязват, че не дими нито един от трите комина.

Две са причините да бъдат изключени и двата блока на централата и работата да спре на 100 % - едната е да се направи профилактика на някои от технологичните звена и съоръжения, а втората - ниската цена на електроенергията за последните дни, каза инж. Емил Христов.

На борсата електоренергията сега се купва за 30-35 лева за мегават час, затова не е в интерес на дружеството да продължи да работи.

Дежурните екипи и работещите на непрекъснат режим са на работните места. Централата ще бъде пусната отново в понеделник - с един или с двата 230-мегаватови блока, според ситуацията и търсенето на електроенергия на пазара и цените на борсата.

В централата работят малко над 900 души и специалисти. Пълно спиране на мощностите на ТЕЦ "Бобов дол" се прави много рядко, казаха експерти.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов