Избрани Новини

Сираците връчиха най-високото отличие на Петър Калин

Оказва активна помощ и подкрепа на деца, лишени от родителска грижа

На официална церемония в хотел „Банско Спа Холидейз” собственикът на хотела Петър Калин беше удостоен с най-високото отличие на Националното сдружение на сираците в България за "Почетен член", което му връчи лично председателя на сдружението Слави Михайлов. Освен това Петър Калин получи и почетен приз за "Добродетел 2017", връчен му от заместник-областният  управител на област Благоевград Иван Стоянов.

Отличията му се връчват заради активната помощ и подкрепа, които оказва на деца, лишени от родителска грижа, както и за това, че осигури безплатна тридневна почивка на възпитаниците на Дома за деца, лишени от родителска грижа в село Тотлебен, които за първи път в живота си посрещнаха Нова година извън социалната институция, в която се отглеждат и възпитават.

По време на церемонията заместник-областният управител Иван Стоянов поздрави организаторите и наградения бизнесмен. Той  изтъкна, че силата на партньорството между държавните институции, бизнеса и неправителствените организации е гаранция за по-доброто бъдеще на България. Пожела си да има повече добри хора, които да последват примера на Петър Калин и да зареждат с добротата си. 

Невероятните изпълнеия на децата от състав " Банска младост " с ръководител Димитър Касапинов към читалище "Никола Вапцаров -1894" - Банско допринесоха за празничното настроение на гостите, сподели Слави Михайлов и използва възможността да благодари за оказаното партньорство на читалището и домакините на събитието - хотел „Банско Спа Холидейз”.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)