Избрани Новини

Днес от всичко по-малко: и дъжд, и вятър, и слънце

Началото на астрономическата пролет е в 18 ч. и 15 мин.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за март - през деня ще започне да се повишава.

С понижението на температурите на много места по високите котловинни полета на Западна България ще завали сняг, в останалата част – дъжд. Вятърът ще се обърне от запад-северозапад и ще се усили. По-късно през деня от юг-югозапад валежите ще спират и облачността временно ще се разкъса и намалее до слънчево време. Минималните температури ще са предимно между минус 2° и 3°, в югозападните райони и по Черноморието до 5°-6°, максималните ще са в широки граници: от 3° в Североизточна България до 15°-16° в крайните южни райони. Начало на астрономическата пролет в 18 ч. и 15 мин.

Над планините ще преобладава облачно време, на много места с валежи от сняг, под около 1200 метра - от дъжд. Около обяд от юг-югозапад валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва. Ще духа силен, по билата бурен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 2°.

Днес слънцето изгрява в 06:30 часа и ще залезе в 18:39 часа. Продължителност на деня 12:09 часа. Луната ще изгрее в 08:17 часа и ще залезе в 21:50 часа. Осветеност на диска в 0h UT 7 %. Фаза на луната: след новолуние преди първа четвърт.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов