Почина Александър Краваров - бивш кмет на община Банско - blagoevgrad.utre.bg

Почина Александър Краваров - бивш кмет на община Банско

20 март 2018, 10:48 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Банско

Погребението ще се състои утре, 21 март

На 67 години след кратко боледуване днес почина Александър Краваров - общински съветник и бивш кмет на община Банско.

Той е един от най-успешните кметове на община Банско и бивш заместник- председател на ВМРО. 

Краваров беше втори мандат общински съветник в Общински съвет - Банско, избиран два пъти за кмет на община Банско в периода 2003 г. - 2011 г., заместник-кмет на община Банско с ресор „Строителство и финанси” в периода 1999 г. – 2003 г., заместник-директор на Заводd за производство на столове „Пиринска мура” в периода 1975-1984 г., далновиден ръководител и човек с голямо сърце. Неговото управление се свързва с превръщането на Банско в световен ски и туристически център, което му донесе първо място по кредитен рейтинг сред всички общини в страната. 

Александър Краваров беше иницатор за възстановяване на историческата връзка между Банско и  Зографския манастир в Атон. Всяка година от бюджета на общината се отделяха средства в размер на 250 хиляди лева за ремонтни дейности в светата обител. Десетки банскалии работеха на доброволни начала  за прокарването на водопровод към манастира и укрепването на рушащи се постройки.

Общинска администрация – Банско и Общински съвет - Банско изказват съболезнования на семейството и близките на починалия.

Погребението ще се състои на 21.03.2018 г. от 15:00 ч. на гробищен парк -  Банско.

Поклон пред паметта му!Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета