Благоевград се включва в кампанията "Великден за всеки“ - blagoevgrad.utre.bg

Благоевград се включва в кампанията "Великден за всеки“

20 март 2018, 13:28 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

    Пратете SMS на 1255 на стойност 1 лев

Каузата е насочена към хора, които имат нужда от помощ

Община Благоевград се включва в третото издание на благотворителната инициатива „Великден за всеки“- „Дари празник на баба и дядо“, която се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България, Мая Манолова.

Каузата е насочена към хора, които имат нужда от помощ, за да посрещнат достойно големия християнски празник Великден.  Даренията се събират за трапезата на най-бедните, които обикновено са възрастни хора. Освен парични средства се набират и хранителни продукти, които ще бъдат раздадени от доброволци в седмицата преди Великден. Събраната сума ще бъде обърната във ваучери за храна, всеки на стойност от 20 лева. С тях притежателите им ще могат да пазаруват в едни от най-големите вериги магазини за хранителни стоки. Ваучерите ще бъдат раздадени по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ. С тях ще бъдат подпомогнати онези пенсионери, които няма да получат надбавка към пенсиите си.

Всеки, който иска да дари средства за един по-добър празник, може да го направи с SMS на 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС или на банкова сметка:

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

Дарения може да бъдат направени и онлайн, от България и чужбина, на сайта на БЧК www.redcross.bg .Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета