"Световъртеж" ни завъртява днес! - blagoevgrad.utre.bg

"Световъртеж" ни завъртява днес!

22 март 2018, 13:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    vamo.net

Френската комедия отново е на сцената на Драматичен театър - Благоевград

Днес от 19:00ч. Драматичен театър „Н.Вапцаров” представя комедията  „Световъртеж” от Жан Жак Брикер и Морис Ласег.
Истински световъртеж от смях очаква зрителя. Френската комедия, през погледа на Огнян Спиров и Биляна Дилкова, бързо се превърна в хитово заглавие в календара на Благоевград и повече от година се радва на голям зрителски интерес.
Една пиеса, в която ситуациите са почти фарсово разиграни, героите са близки до типажите на Комедия дел Арте в духа на Молиеровата класическа комедия.
За авторите, Жан Жак Брикер и Морис Ласег, критиката твърди, че са едни от най-успешните тандеми в новата френска драматургия. Пиесите им се играят при изключителен интерес и отдавна са напуснали пределите на Франция.
„Драматурзите поставят на изпитание усилията на героите да разкрият истината, а тя все повече се заплита в мрежи от лъжи и това естествено предизвиква смях и недоразумения. „Световъртеж” е комедия за нравите на съвременното общество, което не може да се справи с най-нормалните за развитието на цивилизацията понятия като дълг, морал, истина, уважение, добро, зло. Гледайте постановката на Драматичен театър - Благоевград и ще се посмеете, защото световъртеж – такъв е животът!” – Огнян Спиров и Биляна Дилкова
В представлението участват Александър Митев, Теодор Куков, Аладин Алиибрахим, Биляна Дилкова, Божана Косева


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета