Избрани Новини

Готвят изложба на детски рисунки на тема "С очите си видях бедата“

Крайният срок за изработване и изпращане на рисунките в районната служба е 20.04.2018 г.

Пожарната служба в Благоевград организира инициатива за провеждане на изложба на детски рисунки на тема „С очите си видях бедата“. Участие могат да вземат деца от 6 до 18 годишна възраст. Целта на изложбата е със средствата на изобразителното изкуство да се пресъздадат познанията на децата и учениците за бедствията в световен мащаб, начините на поведение и действие в критични ситуации, дейностите на екипите от Единната спасителна система, популяризиране на обучението за защита на населението, както и да се създаде интерес към професията на пожарникаря и спасителя. Крайният срок за изработване и изпращане на рисунките в районната служба е 20.04.2018 г. Изложбата ще се проведе в двора на РСПБЗН – Благоевград.
Национален парк “Рила” с площ от 81 046,0 ха е най-големия от трите национални парка в България. Паркът е разположен в Рила планина и обхваща безлесната зона по билото на планината и лежащия под нея пояс от иглолистни и иглолистни-широколистни гори, съставляващи около една трета от целия масив на Рила планина.

На територията на парка са обозначени определените местата за палене на огън, в близост до тях са поставени информационни табели с противопожарно съдържание. През пожароопасния сезон на територията на парка се разпространяват листовки с противопожарна тематика и указания. По традиция парковата дирекция съвместно с РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Благоевград провежда образователни екологични програми с учащите се свързани с превенция от пожари, заплахите за биоразнообразието при възникването им и създаване на положително отношение към опазване на защитената територия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов