Още мартенски изненади за децата на Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Още мартенски изненади за децата на Благоевград

22 март 2018, 20:10 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

    Предстои Панорама на университетите

Откриват нов "Приключенски клуб“

Нов „Приключенски клуб“ към Центърд за личностно и творческо развитие отваря врати в Благоевград. Той е насочен към всички деца, които искат да се докоснат и опознаят красивата природа. Възпитаниците на школата ще имат възможност да практикуват всички видове и форми на туристическата практика, като походи, разходки, излети, екскурзии, зелени училища, морски лагери, пещерно дело, ориентиране, алпинизъм и други. Чрез участието си в дейността на "Приключенски клуб" всеки ученик ще открива и запазва природните хубости, културните ценности, исторически и археологически забележителности и ще разпространява познанията си за тях. Новооткритият „Приключенски клуб“ е с ръководител Владимир Стоянов.

На 28 март Центърът за личностно и творческо развитие, с помощта на кариерни консултанти, организира и  „Панорама на университетите“. Тя ще се състои от 11.00 до 16.30 часа  във фоайето на зала „22-ри септември” -  Благоевград. Участие в панорамата ще вземат представители на 13 университета от страната. Целта е бъдещите студенти от Благоевград и техните родители да получат информация за специалностите и реда за кандидатстване в различни висши учебни заведения.

В събитието се включват Американския университет в България, Висшето  транспортно училище „Тодор Каблешков” - София, Военната академия „Георги Стойков Раковски”  София, Лесотехническият университет-  София, Медицинският университет - Плевен, Националната спортна академия „Васил Левски” – София, Нов български университет - София;  Стопанската академия „Димитър А.Ценов” – Свищов, Тракийският  университет - Стара Загора, Университетът за национално и световно стопанство - София; Университетът по хранителни технологии – Пловдив,  Химикотехнологичният и металургичен университет - София и Югозападният университет „Неофит Рилски”. 

ЦЛТРДБ ще отбележи  и Международния ден на театъра с   представления, които ще бъдат представени под надслов „Детето-актьор празнува“. Участие в програмата ще вземат представители на ДЮТ „Щурчо“ с ръководител Юлия Дживджорска.

Началото е от 14:00 часа на 26 март с  „Театрална работилница” в зала „Св. Лука” в кв.Вароша. На 27 март денят започва с посещение на Кукления театър - Благоевград. В същия ден от 17:00 часа ще бъде представено “Кучето, което не можеше да лае” в зала „Св.Лука” в кв.Вароша.  На 28 март от 14:00 часа ще се проведе открит урок-репетиция на ”Тартюф” по  Молиер в зала „Св.Лука”, кв. Вароша. На 29 март от 17:00 часа ЦЛТРДБ ще представят приказка за „Правдата и Кривдата” в зала „Св.Лука”, кв.Вароша. На 30 март от 17:00 часа -  „Зрънце по зрънце”, народна приказка, зала „Св.Лука”, кв.Вароша, а от  19:00 часа - посещение на спектакъл в Драматичен театър  „Н.Вапцаров” - Благоевград.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета