Наближава Международният фестивал "Blagoevgrad Blues and Jazz 2018” - blagoevgrad.utre.bg

Наближава Международният фестивал "Blagoevgrad Blues and Jazz 2018”

22 март 2018, 22:21 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

    Фестивалът ще се проведе на 30 и 31 март

  • Снимка:
    Община Благоевград

Програмата за фестивала бе обявена днес на официална пресконференция

Блус и джаз величия от световна класа ще се включват в четвъртото издание на единствения по рода си Международен фестивал „Blagoevgrad Blues and Jazz  2018”. Фестивалът ще се проведе на 30 и 31 март в зала „Орфей“, парк „Македония“,  а началото на концертите ще бъде от 19:00 часа.
Програмата за фестивала бе обявена днес на официална пресконференция от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград Христина Шопова, артистичния директор на фестивала Васил Георгиев-Васко Кръпката и диригента на Биг Бенд - Благоевград Борис Янев.
„Стана традиция в края на месец март „Blagoevgrad Blues & Jazz”фестивал да тръгва към сърцата на публиката. С него поставяме началото и на Пролетния фестивал на изкуствата, който ще приключи през юни с „Франкофоли“. Предстоят поредица от фестивали, които се наложиха. След първото успешно издание на „Blagoevgrad Blues & Jazz” през 2015 година, фестивалът тръгна приятелски, от хора със сърце, обичащи блуса и джаза. Доказа се като много добра платформа за среща на добри музиканти и изпълнители, а след 2015 г. започна и международното участие“, каза зам. кметът Христина Шопова. Тя припомни едни от емблематичните имена, които взеха участие във фестивала до сега - Биг Мама Монтсе, Систър Марион, Делта Руустърс, носителят на Грами Sugar Blue, динамичната група от Унгария Soulful band и други. „Тази година програмата е много специална и най-силната досега. Тук е мястото да поздравя всички, които участваха в селекцията и организацията. Очакват ни много силни две вечери и големи имена. Подготвили сме изненади за публиката. За първа година мястото на провеждане на фестивала ще бъде зала „Орфей“ в парк „Македония“, което сме сигурни, че ще предложи повече възможности за публика, за общуване, създаване на фестивална атмосфера“, допълни заместник-кметът Христина Шопова и отправи покана към почитателите на блус и джаз музиката да станат част от четвъртото поредно издание на фестивала, който няма аналог - „Blagoevgrad Blues and Jazz  2018”. Билети и карти могат да бъдат намерени на касата на зала „Пейо Яворов“, както и в мрежата на Eventim.
Васил Георгиев - Васко Кръпката и диригентът на Биг Бенд-Благоевград Борис Янев представиха и участниците в двете фестивални вечери. „Тази година „Милчо Левиев на 80 години“ - легендата, гуруто на българския джаз, Йълдъз Ибрахимова, Влатко Стефановски, имаме дебют на млад благоевградски музикант, който най-после създаде своя група и песни и вярвам, че много скоро това момче ще бъде известно в цяла България - Лъчо Кацарски“, каза Васко Кръпката. Той представи още двата големи Биг Бенда на България - Биг Бенд на Българското национално радио и Биг Бенд- Благоевград. Не бе пропусната и „малката-голяма хармоника“, както я нарече Васко Кръпката и която пристига от Флорида - Кели Ръкър. За София Блус бенд Васко Кръпката издаде, че това са софийски блус музиканти.  Диригентът на Биг Бенд-Благоевград Борис Янев допълни, че „Царицата на джаза“ Йълдъз Ибрахимова ще изненада публиката с няколко джазирани арии. Няма да липсват и познати джаз стандарти като „All of me”, “Black coffee”. Борис Янев обеща на публиката да чуе и най-доброто изпълнение на „Summer time”.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета