Д-р Камбитов бе награден от Фондация "Искам бебе“ - blagoevgrad.utre.bg

Д-р Камбитов бе награден от Фондация "Искам бебе“

23 март 2018, 17:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

    Получи статуетка "Ангели на благодарността“

  • Снимка:
    Община Благоевград

Община Благоевград отделя 200 000 лева за "Ин витро“ процедури

Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе награден от Фондация „Искам бебе“ със статуетка „Ангели на благодарността“, която бе връчена  за активната и целенасочена политика на Община Благоевград в ежегодното подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. „Община  Благоевград отделя и тази години 200 000 лева за „Ин витро“ процедури, нищо че има национално финансирането. „Тези пари ще бъдат за тези, които не са финансирани по него“, категоричен бе кметът д-р Атанас Камбитов.
Официалната церемония по награждаване се проведе днес под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Статуетките са изработени специално за събитието от Бояна Пеева, художник и скулптор. С „Ангели на благодарността“ бяха отличени министър-председателят Бойко Борисов, финансовият министър Вадислав Горанов  за изпълненото обещание от правителството и осигуряване на финансиране на 4 ин витро опита за нуждаещи се пациенти и финансиране на замразяване на яйцеклетки на онкоболни жени. Всичко това поставя България на едно от челните места в Европа за грижа към пациентите с репродуктивни проблеми. Екипът на фондация „Искам бебе“ награди зам. министъра на здравеопазването Бойко Пенков, лекари, областни управители, кметове и дарители.
Всяка година кандидатстващите за ин витро процедури в Община Благоевград се увеличават. Благодарение на политиката, която кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и екипът му провеждат в посока увеличаване броя на семействата, които получават средства за ин витро, бюджетът за процедурата се е увеличил повече от двойно от 2012 година насам.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета