Избрани Новини

В Струмяни представиха дейностите по проект "Активен живот“

Центърът за социална рехабилитация и интеграция вече работи

Днес в залата на НЧ „Будител“ - с. Струмяни се проведе информационна пресконференция за представяне на дейностите по проект „Активен живот“. На пресконференцията Фиданка Котева - зам.кмет „Хуманитарни дейности“ в община Струмяни и ръководител на проекта, представи основната цел на проекта, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, а именно подкрепа на социалната интеграция на хора в риск, включително с увреждания и на членове на техните семейства, живеещи на територията на общината. Подкрепата се осъществява чрез разкриване и дейност на социална услуга – Център за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ), който успешно вече няколко месеца функционира на територията на общината и ежедневно приема и подпомага десетки хора в неравностойно положение. Г-ца Котева не пропусна да благодари на всички, които са помогнали и допринесли за създаването на центъра и които с неуморна работа и ентусиазъм продължават да създадат условия за поддържане на пълноценен живот на нуждаещите се, да подпомагат социалното им включване в обществото и да осигурят психологическа помощ на уязвимите групи.
На срещата присъстваха Василка Драчева – управител на Центъра за социална рехабилитация и интеграция, заедно с целия екип на центъра, Миглена Котева- Димитрова - координатор на проект „Активен живот“, кметове и кметски наместници от общината, представители на общинска администрация Струмяни, представители на други ведомства и институции на територията на общината, потребители на социални услуги и граждани, които споделиха своите очаквания и надежди за успешно развитие в бъдеще и на други подобни социални проекти, тъй като нуждаещите се от подобни услуги на територията на общината са много.
Този център е едно своеобразно продължение на активната социална политика, която община Струмяни провежда последните няколко години и представлява малка част от множеството социални дейности, които предстоят да се осъществят през следващите години.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)