Министър Радев проведе работна среща с кметове от Благоевградско - blagoevgrad.utre.bg

Министър Радев проведе работна среща с кметове от Благоевградско

23 март 2018, 21:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  МВР

  Срещна се и с ръководния състав на областната дирекция

 • Снимка:
  МВР

 • Снимка:
  МВР

Изграждането на системи за видеонаблюдение в областта ще даде повече сигурност на хората

На работната среща присъстваха над 120 кметове и кметски наместници от областта. В рамките на проведения диалог  бе посочено, че между полицията и местната власт е изградена много добра комуникация, както и че в региона няма сериозни нарушения на обществения ред. Бяха обсъдени редица възможности за допълнително взаимодействие, както и проблеми, свързани със спецификата на региона.
Фокусът бе поставен върху изграждането на системи за видеонаблюдение в региона и свързването им с полицейските управления. По думите на министър Валентин Радев, това е един от начините за засилване на контролът и сигурността в малките населени места.  Другият начин за исканото от кметовете полицейско присъствие е пренасочването на служители там, където е необходимо, и с ресурса, с който съответната областна дирекция разполага – това е една от водещите задачи на професионалното ръководство, което прави анализ на криминогенната обстановка на базата на интерактивна карта.  
В рамките на посещението си в Благоевград, министър Валентин Радев проведе и работна среща с ръководния състав на областната дирекция, на която бе направен преглед на постигнатите от дирекцията резултати. Акцент бе поставен върху приоритетните задачи на министерството през настоящата година.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета