Избрани Новини

Министър Радев проведе работна среща с кметове от Благоевградско

Изграждането на системи за видеонаблюдение в областта ще даде повече сигурност на хората

На работната среща присъстваха над 120 кметове и кметски наместници от областта. В рамките на проведения диалог  бе посочено, че между полицията и местната власт е изградена много добра комуникация, както и че в региона няма сериозни нарушения на обществения ред. Бяха обсъдени редица възможности за допълнително взаимодействие, както и проблеми, свързани със спецификата на региона.
Фокусът бе поставен върху изграждането на системи за видеонаблюдение в региона и свързването им с полицейските управления. По думите на министър Валентин Радев, това е един от начините за засилване на контролът и сигурността в малките населени места.  Другият начин за исканото от кметовете полицейско присъствие е пренасочването на служители там, където е необходимо, и с ресурса, с който съответната областна дирекция разполага – това е една от водещите задачи на професионалното ръководство, което прави анализ на криминогенната обстановка на базата на интерактивна карта.  
В рамките на посещението си в Благоевград, министър Валентин Радев проведе и работна среща с ръководния състав на областната дирекция, на която бе направен преглед на постигнатите от дирекцията резултати. Акцент бе поставен върху приоритетните задачи на министерството през настоящата година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов