Какво е "Часът на Земята"? - blagoevgrad.utre.bg

Какво е "Часът на Земята"?

24 март 2018, 08:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    www.wwf.bg

Часът на Земята 2018 ще се проведе днес от 20:30 ч.

Това е една от най-мащабните акции на WWF, която се провежда по целия свят от 2007 г. насам.

Часът на Земята е най-голямата природозащитна инициатива в света.
Провежда се винаги в последната събота на март от 20.30 до 21.30 ч. Тази година Часът на Земята е днес, 24 март.
Мотото на Часа на Земята в България тази година е "Свържи се с природата".
По време на Часът на Земята хора от целия свят символично гасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват, като по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще. 
В световен мащаб Часът на Земята започва през 2007 г. През изминалите години инициативата се трансформира в глобално общество, чиято цел е да покаже ангажираността на хората към екологичните проблеми, както и че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно. Така през 2013 г. в кампанията участваха над 7000 града и общини в повече от 150 страни по целия свят.
По случай Часът на Земята преди пет години генералният секретар на Обединените нации Бан Ки-Муун каза: "Участваме, ясно решени да предприемем действия срещу глобалното затопляне. Всеки има своята роля, която трябва да изиграе. Нужно е правителствата да осигурят политическата воля, бизнесът - да допринесе с решения, а гражданското общество и особено младите хора - да се мобилизират за глобални действия. Нека заедно да изиграем своята роля и да хвърлим светлина върху разумните решения за един по-зелен и по-чист свят."
У нас инициативата се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета