Гоце Делчев се включва в инициативата "Часът на Земята” - blagoevgrad.utre.bg

Гоце Делчев се включва в инициативата "Часът на Земята”

24 март 2018, 12:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Гоце Делчев

"Часът на Земята” ще се състои днес във времето от 20.30 до 21.30 ч.

Община Гоце Делчев ще се включи за поредна година в инициативата „Часът на Земята”. Тазгодишното издание на една от най-мащабните акции на природозащитната организация WWF „Часът на Земята” ще се състои днес във времето от 20.30 ч. до 21.30 ч.
По време на „Часът на Земята” хора от целия свят символично угасяват осветлението в домовете си за един час. През този час знакови сгради също притъмняват, а по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще.
„Часът на Земята” се провежда за първи път през 2007 г. в Австралия, а в България - през 2009 г., като всяка изминала година привържениците на инициативата стават все повече.
Община Гоце Делчев и тази година ще се присъедини към инициативата "Часът на Земята", като във времето от 20.30 до 21.30 часа днес ще угасне осветлението на знакови сгради в централната част на града.
Призовават се жителите на общината да подкрепят инициативата и да изключат осветлението на домовете си за един час – „Часът на Земята”, на 24 март /събота/ от 20.30 до 21.30 часа. Темата на кампанията тази година е "Свържи се с природата", а неин фокус е опазването на биоразнообразието.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета