Избрани Новини

Съкращават шестимата шофьори на линейки в Дупница

Отпада и нощното дежурство на регистрацията

И шестимата шофьори на линейки в закъсалата финансово общинска болница  в Дупница са получили предизвестие за съкращение, обяви прокуристът на здравното заведение, която изпълнава функциите и на медицински управител, Мария Иванова, цитирана от БНР. Ще бъде сключен договор с национална като обхват фирма за транспортно медицинско обслужване, което ще спести средства за болницата, добави тя. 

Петима от шофьорите на линейка в болницата излезли в болнични, когато им връчили предизвестията, само един ходел на работа. Шофьорите отказали да подпишат договор с новата фирма по транспортното обслужване срещу минималната работна заплата.  

Досега болницата, чиито задължения са около 2 млн. лева, плащала  над 65 хиляди лева за транспортно обслужване, като са установени надписани километри пробег -  излиза, че колите на болницата минават по около 50 хиляди километра за месец. При новия договор с националната фирма ще се плащат по 70 ст. за километър пробег и така ще се спестяват около 25-30 хиляди лева. Отпада и нощното дежурство на регистрацията, така от петима служители занапред на регистрацията ще са трима - само денем. 

Прокуристът Мария Иванова има пълната подкрепа на общинския съвет и на общинското ръководство в Дупница по изпълнението на план за оптимизиране на финансите и за предприемане на структурни промени в болницата, в която работят около 220 души, каза председателят на мини парламента Емил Гущеров.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)